Varumärken

Meny

Sök

Favoriter

200+ varumärken
1-3 dagars leverans
Fri frakt över 699:-
My company logotype
4711

Thalgo

Hur alger och havsvatten förändrade vad som är möjligt inom hudvård...

Havsvatten och alger utgör hörnstenen i varumärket Thalgo – förvandlar vad som är möjligt när det gäller marin skönhet. I huvudsak är de Thalgos DNA.

Men historien om Thalgo är lite mer komplex och sträcker sig över mer än 50 år. Faktum är att inspirationen till Thalgo föddes ännu tidigare när ordet "thalassoterapi" först kändes igen 1865. Denna nya rörelse integrerade användningen av havsvatten i kosmetiska och hälsobehandlingar och fortsätter att vara en ganska exakt återspegling av vad Thalgo skapar idag.

När den visionära farmaceuten, André Bouclet, etablerade Thalgo 1964, var det världens första laboratorium specialiserat på hudvårdsprodukter som utnyttjade de biotillgängliga fördelarna med alger och marina extrakt. Och namnet Thalgo är bokstavligen en kombination av orden "thalasso" och "alger". Bouclets innovation föddes också från havet självt - när havet födde den första formen av liv på jorden för nästan tre miljarder år sedan: encelliga blåalger. Med tiden utvecklades och förvandlades denna otroliga organism, vilket ledde till utvecklingen av växt-, djur- och människoriket. Vetenskapen har sedan dess också illustrerat algernas otroliga biokemiska profil – som innehåller extraordinära nivåer av mineraler och spårämnen som är upp till 10 000 gånger mer koncentrerade än landlevande växter.

Det är dock inte bara alger som är kända för sina närande och helande fördelar. Enkelt havsvatten har också fått erkännande för sin förmåga att regenerera efter att biologen René Quinton visade likheterna mellan sammansättningen av havsvatten och blodplasma i början av 1900-talet. Quintons plasmateori, som den blev känd, fortsatte med att rädda tusentals barns liv med användning av marin plasma och inspirerade utan tvekan Bouclets förståelse av hur nära kopplade marina extrakt var med vår egen inre miljö.

Visa mer
Filtrera

Filter