Varumärken

Meny

Sök

Favoriter

200+ varumärken
1-3 dagars leverans
Fri frakt över 699:-
My company logotype
4711

Tom Fords

Tom Fords parfymer är kända för sin sofistikerade och sensuella stil, med en rad doftnoter som varierar från fruktiga till kryddiga och träiga. Varje doft är utformad för att framkalla en specifik känsla eller stämning, och är tillverkad med högsta kvalitet av ingredienser. Parfymerna är designade för både män och kvinnor och är kända för sin långvariga effektivitet och höga kvalitet. Varje flaska är elegant utformad och har en känsla av lyx och stil som återspeglar Tom Fords signaturstil.

Thomas Carlyle Ford, idag mer känd som Tom Ford, är en amerikansk modedesigner och filmregissör. Ford var ursprungligen utbildad till arkitekt vid Parsons School of Design och tillbringade ett år utomlands på en praktikplats för modehuset Chloé och utvecklade en känsla för modebranschen.

Ford dolde sin arkitekturbakgrund och visade avsevärd personlig charm i sin jakt på ett jobb inom modebranschen. Hans första position var hos den amerikanska designern Cathy Hardwick. Han accepterade en position hos Perry Ellis, men visste att det fanns bättre framtidsutsikter i Europa. Det prestigefyllda italienska modehuset Gucci hade det kämpigt vid den tiden, och Ford accepterade en position i Guccis damförpackningsdivision 1990. Ford nådde betydande framgångar på Gucci och ledde så småningom flera divisioner innan han utsågs till Creative Director 1992. Fords ansträngningar var avgörande i Guccis vändning. Företaget var nästan i konkurs när Ford gick med i organisationen, men när han slutade 2004 hade företagets värde mer än fördubblats. Under Fords tid hos Gucci förvärvade företaget Yves Saint Laurent och Ford skapade provokativa, kontroversiella och mycket framgångsrika annonskampanjer för YSL-dofterna Opium och M7. Dessa annonser var en tidig indikator på Fords framtida riktning.

Tom Ford återvände till USA och tillkännagav skapandet av sitt eget varumärke 2005. Företaget erbjuder mode, accessoarer och glasögon och är känt för sin sexuellt laddade reklam. Ford bildade också ett partnerskap med Estee Lauder samma år, för utveckling av dofter och kosmetika. Den första doften som producerades under denna allians, Black Orchid (2006), blev en omedelbar succé. En serie framgångsrika dofter för män och kvinnor har sedan dess lanserats, tillsammans med en prestigelinje, Tom Ford Private Blend, vars första doft var Purple Patchouli 2007.

Fords karriär tog en ovanlig vändning 2009 när han regisserade sin första film, "A Single Man", som mottogs väl av kritiker och filmbesökare och fick ett antal priser och nomineringar för regissören och skådespelarna.

Visa mer
Sortering
Senaste
Lägsta pris först
Högsta pris först
Filtrera

Filter

Varumärke:
Tom Ford
Dam/Herr:
Herr
Unisex
Doftgrupp:
Citrus
Läder
Träig